
برنج يک کيلوگرم
شکر 2 کيلوگرم
کره 150 گرم
زعفران سائيده 5/1 مثقال(6 گرم)
گلاب 1پيمانه
خلال بادام 150 گرم
خلال پسته براي تزئين 50 گرم
برنج را شسته و به مدت چهار ساعت خيس كنيد.برنج را پيمانه کرده و از 6 تا 7 برابر برنج، آب در نظر مي گيريم. سپس برنج را بدقت شسته و 6 برابر، آب روي آن ميريزيم و برنج را روي آتش گذاشته تا جوش بيايد. شعله را ملايم كرده تا برنج بپزد.وقتي مغز برنج کاملا نرم شد، شکر را داخل برنج ريخته و مرتب بهم مي زنيم تا شله زرد کاملا جا بيفتد.
در صورتي که شله زرد سفت بود 1 تا 2 پيمانه ديگر آب گرم اضافه مي کنيم. سپس زعفران را در کمي آب جوش حل مي نمائيم و داخل شلهزرد ميريزيم. سپس کره را داغ کرده و به شله زرد اضافه مي کنيم. آنگاه کمي از بادام را به آن اضافه مي کنيم.گلاب را نيز افزوده و شله زرد را بهم مي زنيم تا تمام مواد کاملا با هم مخلوط شوند. سپس درب را بسته و در صورت استفاده از فر، شله زرد را در کف فر با حرارت ملايم بمدت نيم ساعت مي گذاريم. در غير اينصورت مي توان روي شعله گذاشت و بعد از جا افتادن شله زرد، آن را در ظرف مي کشيم و بعد از خنک شدن شله زرد با دارچين و خلال بادام و پسته تزئين مي کنيم.
نكته
1? جهت افزايش كيفيت شله زرد بايد از برنج مرغوب استفاده كرد.
2? بهتر است خلال بادام به مدت دو ساعت در آب خيسانده شود و بعد استفاده گردد.
3? زعفران را در هنگام نياز بساييد كه بوي عطر آن از بين نرود در ضمن زعفران را با آسياببرقي آسياب نكنيد تا بو و رنگ آن حفظ شود.
شله زرد
:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0